【History】
During the Azuchi-Momoyama period, production of tobacco knives began in Sakai, and in the early Edo period, broad-bladed kitchen knives and cooking knives were produced and established their position nationwide. Furthermore, during the late Edo period, production of pruning shears etc. was carried out. Each of the experts organized a group of shareholders to form a production area. Cutleries made by traditional fire making, edging and sharpening methods have a reputation for their sharpness and ease of use.
【指定年月日】
昭和57年3月5日
平成19年10月5日(地域団体商標)
【問い合わせ先】
堺刃物商工業協同組合連合会
〒590-0941 堺市堺区材木町西1丁1−30 堺伝匠館
電話 072-233-0118
FAX 072-238-8906
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【主な産地】
大阪市、堺市
【主な製品】
包丁、鋏等
【製造工程】
このページの作成所属
商工労働部 中小企業支援室ものづくり支援課 技術支援グループ
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